wandelen

Top 3 populairste wandelgebieden

Nederlanders zijn dol op wandelen. 62% maakt elke week een wandeling en een kwart van de Nederlanders wandelt zelfs meer dan vijf uur per week, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Veel vakanties naar het buitenland staan dan ook in het teken van wandelen. Toch hoef je niet per se de grens over om mooie wandelgebieden te kunnen bezoeken. Ook in Nederland zijn verschillende gebieden die populair zijn onder wandelaars. Wat is nu de top 3 van meest populaire wandelgebieden?

Dicht bij huis: Nederland

veluwe

Wandelen op de Veluwe

Een dagje wandelen in eigen land is nog altijd ontzettend populair. Uit onderzoek is gebleken dat de Veluwe het meest geliefde wandelgebied is van Nederland. Bijna een kwart (24%) van de Nederlanders geeft aan dat ze het liefst een dagje eropuit trekken op de Veluwe. Andere populaire Nederlandse gebieden zijn het Noord-Hollandse Duinreservaat (11%) en het Zuid-Limburgse Heuvelland (10%).

Favoriete wandelland: Italië

Degenen die toch liever naar het buitenland gaan om te wandelen, kiezen bij voorkeur voor Italië. De meest geliefde bestemming binnen dit land is Toscane, waar zo’n 40% voor kiest. Een ander populair gebied is het Noordelijk Merengebied, met 22% van de stemmen. 14% gaat voor de Dolomieten.

Toscane_sport-wandelen

Wandelen in Toscane

De bergen in: Oostenrijk en Frankrijk

Iets dichter bij huis dan Italië en ook populair, zijn de bergen in Oostenrijk en Frankrijk. Oostenrijk is na Italië het meest populaire wandelland buiten Nederland. Met name Tirol is populair. In de winter wordt hier volop wintersport beoefend, maar als de sneeuw gesmolten is, trekken wandelaars ernaartoe.

1283588790

Wandelen in de Franse Alpen

Ook de Franse Alpen zijn erg populair. Ook hier geldt: als de sneeuw gesmolten is, vertrekken de wintersporters, en maken ze plaats voor wandelaars.
Als je gaat wandelen in de bergen, is het overigens wel belangrijk om aandacht te besteden aan je wandelschoenen. Dit geldt niet alleen voor wandelingen in buitenlandse bergen, maar ook voor tochten binnen ons eigen kikkerlandje. Wil je blaren en blessures voorkomen, laat je goed voorlichten en vergelijk dan zelf. Kortom, wandel altijd op goed passende schoenen om erger te voorkomen.

 

Powered by WordPress. Design door WooThemes

Back to top