oostvaardersplassen

Oostvaardersplassen populair dankzij De Nieuwe Wildernis

De film ‘De Nieuwe Wildernis’ van Ruben Smit is onlangs in première gegaan en de film doet het goed in de bioscopen. Dat is niet alleen leuk voor Smit zelf maar ook voor de Oostvaardersplassen, het natuurgebied waar de film is opgenomen. Zij zien op dit moment namelijk een flinke stijging qua aantal bezoekers.

De wildernis in eigen land

Ruben Smit wilde met De Nieuwe Wildernis aantonen dat er ook in Nederland een wildernis te vinden is en dat we eigenlijk helemaal niet duizenden kilometers hoeven te reizen om mooie natuurgebieden met eigen ogen te aanschouwen. We hebben in eigen land immers ook natuurgebieden als de Veluwe en de Oostvaardersplassen, waar we kunnen genieten van onze eigen wildernis.

Een klein voorproefje van de nieuwe film van Smit

Populair

De boodschap van Smit lijkt goed over te komen bij het publiek. De film weet was afgelopen weekend met zo’n 65.000 bezoekers de best bezochte film en ook het natuurgebied zelf werd vaker bezocht dan normaal. Ongeveer 2.500 mensen bezochten in het afgelopen weekend het gebied, terwijl er normaal ongeveer 600 mensen per weekend komen kijken en wandelen in het gebied.

 

Goed voorbereid

Staatsbosbeheer had het succes van de film al enigszins voorspeld en de organisatie is daarom goed voorbereid op de enorme toestroom van bezoekers. Er zijn extra vrijwilligers die mensen kunnen helpen bij het vinden van een leuke wandelroute of een excursie kunnen aanbieden. Tot dusverre zijn er dan ook nog geen problemen opgetreden bij de plassen.

Powered by WordPress. Design door WooThemes

Back to top