Basis-Kootwijk-619x229

Natuur Radio Kootwijk geholpen tijdens DELA DoegoedWeek

2014_dela_doegoedweek (2)De Veluwe is Nederlands één na grootste natuurgebied. Alleen de Waddenzee heeft een groter oppervlakte, maar deze twee gebieden zijn natuurlijk bijna niet met elkaar te vergelijken. We associëren de Waddenzee met eilanden, zandbanken, wadlopen en zeehondjes en denken bij De Veluwe aan bos, heide, wilde zwijnen en herten. Wat ze zeker wél met elkaar gemeen hebben, is dat we voor beide kwetsbare ecosystemen goed moeten zorgen.

Begin oktober werd in Radio Kootwijk de daad naar het woord gevoegd. In het kader van de DELA DoegoedWeek staken verschillende medewerkers van uitvaartverzorger DELA de handen uit de mouwen om Staatsbosbeheer te helpen met werkzaamheden op de Veluwe.

De verrijking van vrijwilligerswerk

Een succes, zo bleek. Ook dit jaar lieten de medewerkers van DELA zich van hun beste kant zien en trokken ze de bossen in en de heide op om Staatsbosbeheer te ondersteunen bij het onderhoud van dit majestueuze natuurgebied.

Zowel Staatsbosbeheer als het organiserende DELA Goededoelenfonds waren enthousiast over de samenwerking. Niet alleen omdat de natuur in Radio Kootwijk hiermee weer flink geholpen is, maar ook omdat dit soort projecten de werknemers kennis laat maken met vrijwilligerswerk.

“We horen vaak van onze collega’s dat als zij eenmaal de eerste stap hebben gezet als vrijwilliger, ze voelen hoe betekenisvol je voor een ander kunt zijn. Het verrijkt je leven. Met de jaarlijkse DoegoedWeek bieden we hen de gelegenheid hieraan invulling te geven.” Mia van Eijl – manager van het DELA Goededoelenfonds

Radio Kootwijk

Roermond-Camillus-Doe Goed Week_foto Pim Ermers (3)Radio Kootwijk is onderdeel van De Veluwe en staat bekend om het open gebied van heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. Dit is met een oppervlakte va 700 hectare de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa, ideaal voor een wandeling of een dag ravotten in het zand.

Toen in de jaren twintig van de vorige eeuw een zendstation gebouwd moest worden om radiografisch contact te kunnen houden met het toenmalige Nederlands-Indië, viel de keuze al snel op de enorme, open vlakte van het Kootwijkerzand. Hier verrees dan ook Radio Kootwijk – het imposante zendstation dat met zijn bijzondere uiterlijk nog altijd een onverwachte aanblik toont in de lege, woeste omgeving.

Het zendstation van Radio Kootwijk is onlangs volledig gerestaureerd en weer geopend voor bezoek. Regelmatig worden hier evenementen georganiseerd, maar ook organisaties kunnen terecht voor vergaderingen, workshops of andere zakelijke events.

DSC_7950

Voor herhaling vatbaar

Dankzij de inspanningen van de medewerkers van DELA tijdens hun DoegoedWeek ziet ook de natuur van Radio Kootwijk er weer uit om door een ringetje te halen. Geen wonder dan ook, dat iedereen op De Veluwe alweer reikhalzend uitkijkt naar de volgende DoegoedWeek!

Powered by WordPress. Design door WooThemes

Back to top