header-wandelen

Drie mooie wandelroutes op de Veluwe

Wie van plan is om lekker een dagje of zelfs meerdere dagen op pad te gaan naar de Veluwe heeft de mooie wandelroutes voor het uitzoeken en door het grote aanbod is het maken van een keuze soms lastig. Wij hebben drie tips voor je een beetje te helpen.

NS-wandeling Veluwezoom

© Frankwandelt.nl

NS Veluwezoom © Frankwandelt.nl

De eerste tip die we hebben is de NS-wandeling bij Veluwezoom. Het is een prachtige wandeling waarbij genoten kan worden van de schitterende bossen, imponerende heuvels en de diversiteit van de flora en fauna op de Veluwe. De wandeling bij Veluwezoom is echter wel een vrij lastige wandeling door een lengte van 11 – 14 kilometer en een hoogteverschil van bijna 100 meter.

Groene Wissel-wandeling bij Soeren

Groene Wissel Het Loo © frankwandelt.nl

Groene Wissel Het Loo © frankwandelt.nl

Een andere wandeling die we iedereen kunnen aanbevelen is de Groene Wissel-wandeling bij het Gelderse dorpje Soeren. Het is een mooie en stille wandeling door de bossen van Kroondomein Het Loo en er kan tijdens de 16 kilometer lange wandeling worden uitgerust wanneer het dorpje Soeren wordt aangedaan. Dit gebeurt twee keer tijdens de wandeling, waardoor iedereen weer even volledig op kracht kan komen.
 

Trage Tocht-wandeling bij Hoenderloo

Trage Tocht © frankwandelt.nl

Trage Tocht © frankwandelt.nl

Tot slot willen we ook de Trage Tocht-wandeling bij Hoenderloo van harte aanbevelen. Het is een wandeling van 18 kilometer door het centrum van de Veluwe die door oude bossen en over enigszins steile heuvels voert. Met een beetje geluk kom je tijdens deze wandeling zelfs wilde dieren tegen en er kan onder andere bij het aanvangspunt in Hoenderloo en bij de Heldringkerk een rustpauze worden ingelast.

foto credits: © Frankwandelt.nl

Powered by WordPress. Design door WooThemes

Back to top