wandeluitrusting-voor-veluwe

De beste wandeluitrusting voor de Veluwe

De Veluwe is het wandelgebied bij uitstek. Wandelaars vinden hier allerlei wandelroutes, van NS-wandelroutes tot GPS-routes. Met name bij het afleggen van langere afstanden is het van belang om over de juiste wandeluitrusting te beschikken.

wandelschoenen-veluweWandelschoenen

Prettig wandelen begint bij het dragen van goede, comfortabele wandelschoenen. Maar hoe kies je nu de juiste schoenen?

  • Ten eerste is het belangrijk om naar een gespecialiseerde winkel te gaan waar je gedegen advies kunt krijgen over de juiste schoen.
  • Bovendien is het belangrijk dat je een wandelschoen uit de juiste categorie kiest. Er zijn namelijk schoenen in A-, B-, C- en D-categorieën. Voor een wandeling op de Veluwe is een wandelschoen uit de A-categorie geschikt.
  • In je wandelschoen moet je een goede wandelsok dragen. Door het dragen van speciale wandelsokken wordt het vocht namelijk beter afgevoerd en het voorkomt blaren. Het is belangrijk om op de dikte te letten: in de wintermaanden gebruik je dikkere sokken om de warmte goed vast te houden.

wandelkleding-veluwe

Wandelkleding

Naast de juiste wandelschoen, moet je ook de juiste wandelkleding dragen om je wandeling op de Veluwe prettig te laten verlopen. Kleding is belangrijker dan je misschien zou denken. Tijdens een wandeling op een gure herfstdag heb je warmere kleding nodig dan tijdens wandelingen in de zomer.

Een veelgebruikte stof voor wandelkleding is fleece. Fleece heeft een aantal voordelen: het isoleert goed, het is stevig en slijtvast, het droogt snel en het rekt en krimpt nauwelijks.

Accessoires

Tijdens een langere wandeling zijn allerlei accessoires onontbeerlijk, zoals een regenjas, lunchpakket, waterfles en landkaart.

wandelen-accessoires-veluwe

Het belangrijkste van de wandelaccessoires is dan ook de rugzak. Zeker als het gaat om het vervoeren van slechts enkele kilo’s, is een rugzak het ideale middel om bagage te vervoeren. Er zijn talloze soorten en maten rugzakken. Wanneer er maar weinig bagage meegenomen hoeft te worden, kan er gedacht worden aan een heuptasje.

Voor een langere dagtocht is een dagtoerrugzak het meest geschikt. Deze rugzakken hebben genoeg ruimte voor een lunchpakket, een extra jas en een EHBO-set. De meeste dag-tour rugzakken hebben een heupgordel, zodat al het gewicht op de schouders terecht komt.

Powered by WordPress. Design door WooThemes

Back to top