schets

Arnhemmers leggen zelf park aan in 10 dagen

coehoorn stadspark ontwerp © coehoorncentraal.nl

coehoorn stadspark ontwerp © coehoorncentraal.nl

Bewoners van de stad Arnhem hebben de afgelopen dagen het goede voorbeeld gegeven en zelf een park aangelegd in de stad. Het park met de naam Coehoorn werd met hulp van NL Greenlabel volledig duurzaam aangelegd en bewoners zijn nu al te spreken over de verbetering van hun leefomgeving.

Uniek project

Het project is volgens de projectregisseur Willem Jacobs een uniek project waarbij eigenlijk gaandeweg werd geïmproviseerd. Doordat veel buurtbewoners bereid waren zelf de handen uit de mouwen te steken heeft het uiteindelijk in de zeer korte tijd van 10 dagen tot een geweldig resultaat geleid.

Kleine Eusebius

Het Coehoornpark is aangelegd op de plek waar tot 1991 de Kleine Eusebiuskerk te bewonderen was. Door een teruglopend aantal leden van de parochie was eerder besloten om de kerk te slopen en de grond anders te gebruiken. Er werden in eerste instantie plannen gemaakt om een grote woontoren te bouwen, maar van die plannen werd uiteindelijk afgezien. Hierdoor kregen de bewoners zelf de kans hun buurt in te richten.

Voorbeeldfunctie

Het gehele project is een voorbeeld voor duurzame projecten in Nederland en het toont aan dat er met een beetje inzet van iedereen in korte tijd grote resultaten bereikt kunnen worden. Ook Staatssecretaris Dijksma was onder de indruk en zij kwam daarom naar de opening van het park. Het park is inmiddels dan ook officieel geopend.

 

Foto credits: © coehoorncentraal.nl

Powered by WordPress. Design door WooThemes

Back to top