Vacanceselect-wandel-onderzoek

Actief dagje Veluwe: wandelen en fietsen

Uit onderzoek is gebleken dat het favoriete Nederlandse wandelgebied de Veluwe is. Een groot deel van de ondervraagden wandelt het liefst door dit natuurgebied. Dat is niet zo verwonderlijk, gezien de schoonheid van het gebied. Bovendien zijn er verschillende mooie, goed aangegeven wandelroutes die je kunt lopen. Voor degenen die echter eens wat anders willen dan wandelen, leent de Veluwe zich ook uitstekend voor langere of kortere fietstochten.

Uitwaaien op de fiets

100-024524

De fietsroutes op De Veluwe

Door het natuurgebied zijn verschillende fietsroutes aangelegd. Alle vaste fietspaden staan aangegeven op een kaart die je kunt vinden bij het bezoekerscentrum en bij de ingangen van de Veluwe. Wil je graag themafietstochten doen, dan kun je voor een klein bedrag bij het bezoekerscentrum een routebeschrijving van zo’n themafietstocht aanschaffen. Voor de avonturiers zijn ook GPS-fietstochten mogelijk. Nog moderner is de speciale app die je kunt downloaden. Hiermee maak je een leerzame fietstocht met de boswachter als gids. Op bepaalde punten in het park start je een filmpje in, waarop de boswachter je informatie geeft over die plek. Erg leerzaam dus, en vooral leuk voor kinderen. Als laatste is er nog de audiofietstocht. Hiervoor kun je geluidsfragmenten downloaden die je tijdens het fietsen afspeelt op je mp3-speler.

Gratis en handig: witte fietsen

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Fietsen met de witte fietsen

Voor degenen die fietsen graag combineren met wandelen,  heeft de Veluwe de bekende witte fietsen. Verdeeld over verschillende plaatsen in het park zijn er maar liefst 1800 fietsen te vinden. Ze zijn gratis te gebruiken. Bij binnenkomst kun je meteen opstappen en vertrekken. Er zijn ook kinderfietsen en fietsen met kinderzitjes voor- en achterop. Zodra een witte fiets in een fietsenstalling wordt gezet, mag hij gebruikt worden door iemand anders. Je kunt dus een stukje fietsen, je fiets achterlaten in een fietsenstalling, en vervolgens je tocht door het natuurgebied te voet vervolgen.

Powered by WordPress. Design door WooThemes

Back to top