Winterse activiteiten

3 verschillende routes door het Kootwijkerzand

kootwijkerzand 3Het Kootwijkerzand is het grootste, actieve zandverstuiving van West-Europa. Met een oppervlakte van maar liefst 700 hectaren is dit een populair terrein voor wandelingen, picknicken en natuurlijk lekker spelen in het zand. Het spreekt natuurlijk voor zich, dat er in zo’n groot gebied volop mogelijkheden zijn voor het maken van verschillende tochten. Van een korte ronde over de heide, tot een inspannende wandeling waarbij het mulle zand niet vermeden wordt.

Paaltjesroute

Populair bij jong en oud zijn de welbekende paaltjesroutes. Deze zijn vaak enkele kilometers lang en volgen goed begaanbare paden door de natuur. En wat is er nou leuker voor de kinderen dan op zoek te gaan naar het volgende paaltje? Op het Kootwijkerzand kun je de oranje paaltjes volgen voor een mooie tocht van 3 kilometer.

kootwijkerzand

16 kilometer wandelen

Wie wat meer van het natuurgebied wil zien en op zoek is naar een langere wandeling, kan prima uit de voeten met de NS Wandeling over het Kootwijkerzand. Deze route van 16 kilometer start en eindigt op hetzelfde punt.

Ook voor mindervaliden

Genieten van het Kootwijkerzand is gelukkig niet alleen voorbehouden aan mensen die goed ter been zijn. Bij het natuurterrein Caitwickerzand is een rolstoelroute van 2,1 kilometer uitgezet waarbij de route uiteraard volledig geasfalteerd is. Zo is het voor iedereen mogelijk om er even lekker op uit te zijn op het Kootwijkerzand.

Powered by WordPress. Design door WooThemes

Back to top